kola
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
3 msk kakao
2 dl socker
2 dl ljus sirap
3 dl grädde
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen.
2. Koka på svag värme i cirka 20 minuter under omrörning. Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten. Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.
3. När kolan är färdig, häll upp den på ett bakplåtspapper och låt svalna. Skär den i bitar.
Tips
Tillsätt gärna hackad mandel innan kolan hälls upp på bakplåtspappret.
Oh vad gott med kola! Jag brukar inte koka knäck, har inte tålamod för det, det klibbar o fastnar i formarna.......men detta kanske skulle funka!
Kram Susanne
mums va gott tack för det receptet.
kram
Här har det också "bakats" ikväll. Fast inte så avanserat..chockladbollar.
Lillplutten ska på skolutflykt i morgon, och för att slippa åka till affären för en delicato-bolls skull, föreslog jag hemmagjorda chokladbollar....Och han gick med på det !?!
Ha det bra, Kram